Tule kuulemaan Uuden ajan alun tutkimuksen verkostosta Tammelan Hakkapeliittatapahtumaan 3.8.2024!

Tule kuulemaan Uuden ajan alun tutkimuksen verkostosta Tammelan Hakkapeliittatapahtumaan 3.8.2024!

Yksi Suomen vanhimmista ja suosituimmista historian elävöittämiseen keskittyneistä tapahtumista ammentaa 1600-luvun tunnelmasta: Tammelan Nuorisoseura Aura on järjestänyt Tammelan Mustialan kylässä Hakkapeliittatapahtumaa jo vuodesta 1979 lähtien. Tulevana viikonloppuna 3.–4.8.2024 on luvassa 44. Hakkapeliittatapahtuma, jonka teemana on Hakkapeliitat taiteen tiellä. Tapahtumassa nähdään erilaisia esityksiä, kuullaan luentoja ja nautitaan 1600-luvun hengestä esimerkiksi maistelemalla aikakaudelle tyypillistä ruokaa ja juomaa. Tapahtuman ohjelma löytyy täältä.

Paikalla on siis harvinaisen suuri joukko uuden ajan alusta kiinnostunutta väkeä, joten luonnollisesti myös Uuden ajan alun tutkimuksen verkosto haluaa olla mukana tapahtumassa. Verkoston tiedottaja Saara Penttinen pitää lauantaina 3.8. kaksi luentoa (klo 12.30 ja 14.30) aiheella ”Ryöstettyjä aarteita ja yksisarvisen sarvia: Kuriositeettikabinetit ja Ruotsi-Suomi” ja kertoo lopuksi Uuden ajan alun tutkimuksen verkostosta. Jaossa on myös verkoston uunituoreita kirjanmerkkejä!

Tiesitkö, että verkoston jäseneksi voivat liittyä opiskelijoiden ja tutkijoiden lisäksi myös aikakaudesta yleisesti kiinnostuneet henkilöt?

Tapahtumassa on jaossa verkoston uunituoreita kirjanmerkkejä. Kuva ja design: Saara Penttinen

Hakkapeliittatapahtuma Facebookissa

Kansikuva: https://www.nsaura.fi/hakkapeliitatapahtuma/

Comments are closed.